torsdag 10 juli 2014

Brasiliens sensationella genomklappning

Semifinal mellan Brasilien och Tyskland, ett möte mellan 2 verkliga tungviktare med åtta VM-titlar tillsammans. Jag trodde inte på guld för Brasilien innan turneringen och det är verkligen ingen efterhandskonstruktion. Helt enkelt därför att jag inte tyckte att man hade spelare för att klara av det. Visserligen hade man Neymar och världens troligen bäste mittback i Thiago Silva. I övrigt anser jag att spelarmaterialet på framförallt mittfältet och anfall med brasilianska mått var mediokert. Följaktligen trodde jag på tysk seger men att Brasilien skulle klappa igenom så kapitalt var ju totalt oväntat.

Om någon av alla experter runt om i världen som anlitas under ett VM skulle tippat tysk seger med 7-1 i semifinal i Brasilien hade denne betraktats som en idiot. Hur kunde detta ske? Naturligtvis betydde avsaknaden av Neymar och Thiago Silva en del men det förklarar långt ifrån allt. Tyskland gör en kanonmatch och till skillnad från Brasilien är man verkligen ETT LAG som inte är beroende av at en enskild spelare ska fixa alltting. Brasilien visade också upp en total avsaknad av moral efter att Tyskland tagit ledningen. Tyskland HADE ALDRIG klappat igenom på det sättet om Brasilien tagit ledningen. Angående frånvaron av Neymar och Thiago Silva ska också tilläggas att två av Tysklands allra bästa spelare Marco Reus och Ilkay Gündugan inte varit tillgängliga överhuvudtaget p g a skador. Ytterligare ett bevis vilket fantastiskt bra lagbygge Joggi Löw byggt upp.

Brasiliens förlust är den i särklass största förlustmarginalen för Selecao i ett VM slutspel och det är också den största segermarginalen i en utslagsmatch sedan Sverige slog Cuba med 8-0 1938... För att ytterligare sätta perspektiv på förlusten var detta turneringen som i Brasilien var tänkt att utradera minnena efter förlusten mot Uruguay på hemmaplan 1950. Nu blev det istället en total förnedring i semifinalen.

I Tyskland finns massor med riktigt bra spelare, tyvärr tycker jag inte spelare som Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, målvakten Manuel Neuer mfl alls får den cred de förtjänar i Sverige. På söndag spelar Tyskland sin åttonde VM final, för tredje gången mot Argentina. Jag hoppas verkligen Tyskland vinner.


Utan tvekan är detta en match som man kommer att minnas hela livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar