söndag 22 juni 2014

Bra och dåligt i VM hitills

Årets VM har hitills hållit mycket hög klass, målproduktionen räknat i mål/match hitills den högsta sedan VM 1970, nästan 3 mål/match. Där har bjudits på många riktigt bra matcher och härliga överraskningar som visar att även s.k. "små länder" kan besegra jättarna även i en VM match.

* Bästa matchen hitills. Uruguay mot England. Seger för Uruguay med 2-1, har dock hård konkurrens ab Tyskland - Ghana (2-2)
*Största positiva överraskningen. Vem hade räknat med att Costa Rica skulle vara klara för åttondelsfinal efter 2 matcher i en grupp som i övrigt består av Uruguay, Italien och England? Costaricanerna kan verkligen vara stolta över sitt landslag. Av de "mindre nationerna" har även Chile och Colombia övertygat starkt. Iran förtjänar också att nämnas som var ytterst nära att ta poäng mot Argentina.

* Största negativa överraskningen? Självklart Spanien. Det är inte bara den här turneringens största flopp utan kanske den största i hela VM-historien. Som regerande världsmästare  utslagna efter 2 raka förluster med den föga imponerande målkvoten 1-7...

* Bästa spelarinsatsen hitills. Luis Suarez. Uruguays center var fullständigt lysande i segermatchen mot England. Arjen Robben var också väldigt bra mot Spanien
*Största frågetecknet? Argentina. Är visserligen klara för åttondelsfinal men har sannerligen inte övertygat med alla sina stjärnor. Messi har inte gjort mycket väsen av sig bortsett från två vackra och avgörande mål.

* Brasiliens status? Har inte övertygat heller men lär ändå vinna sin grupp. Har ändå svårt och se att selecao kan vinna VM såvida man inte höjer sig markant.

* Sämsta tränarrinsatsen. Självklart Spaniens  Vicente Del Bosque, han har inte ens en motkandidat...

* Bästa tränarinsatsen? Lika självklart. Costa Ricas Jorge Luis Pinto.


*Domarinsatserna? Har varierat från riktigt bra till katastrofalt svaga.


Övrigt

 Frankrike ser bättre ut n på länge. Didier Deschamps har verkligen fått ordning på Le Bleus som efter två matcher framstår som en seriös kandidat till VM-guldet.

 England är redan utslagna. Själv är jag inte särskilt överraskad bortsett från att det sker redan efter två matcher. Och på tisdag kan Italien göra sorti med. I så fall andra turneringen i rad som Gli Azzurri  får åka hem redan efter gruppspelet.

I går gjorde Tysklands Miroslav Klose sitt 15-e VM mål totalt. Därmed tangerade den nu 36 årige Klose Ronaldos rekordnotering. Stort!

I kväll spelas en mycket intressant match mellan USA och Portugal. Seger för jänkarna och även Portugal är utslagna. Och en seger för den slumrande(?) supermakten USA känns inte alls osannolik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar